Området og naturen ved Børkop Vandmølle

Hele ejendommen Børkop Vandmølle inklusiv områder ved Møllesøen og mølleengen er på ca. 6 hektar og er siden 1. oktober 2018, ejet af Vejle Kommune.
Alle bygninger og området omkring er fredet. Vedligeholdelse og drift af bygninger og området omkring påhviler Vejle Kommune.

I 2019 blev Børkop Vandmølle af foreningen "Historiske Huse", kåret som Danmarks smukkeste vandmølle.

Nyt Vandløb i Børkop

I 2007-2009 har Vejle Kommune etableret et nyt vandløb uden om møllesøen i henhold til vandmiljøplanen.

Det kunstige vandløb kaldes et omløbsstryg og er lavet for at sikre, at alle fisk og bunddyr kan komme op og ned ad Skærup Å. I den forbindelse blev der desuden anlagt nye stier. Der er etableret 3 stier ved Børkop Mølle:

Søstien og Engstien

Søstien, hvor man kan gå rundt om møllesøen og langs det nye vandløb. Den er ca. 300 meter lang og kan befærdes med let fodtøj.

Engstien, der leder ud over engen fra møllegården og langs Skærup Å, over møllekanalen og retur langs jernbanen. Stien er lavet som en simpel natursti inde i en indhegning, hvor der til tider går fredelige dyr og græsser. Stien er ca. 600 meter lang.

Trampesti

Trampesti, der går fra den sydlige del af mølleengen ned til Brøndsted Mølle. Også denne sti er lavet på det naturlige underlag i den gamle ellesump. Fra trampestien kan man fortsætte ad Brøndsted Møllevej under togbanen og ad Møllegade tilbage til Børkop Vandmølle. Ruten er ca. 800 meter lang.

Seneste billeder af området

Det sker i 2021

Åbningstider

Mølleriet

1. April til 30. September.

Alle Lørdage og Søn- og helligdage

Kl 14:00 - 17:00

 

Museet

1. April til 30. September.

Alle Lørdage og Søn- og helligdage

Kl 14:00 - 17:00

 

Restauranten

*Køkkenet lukker 30 min. før restauranten

Mandag:

Lukket

Tirsdag til Lørdag:

Kl 11:30 - 22:00

Søndag:

Kl 11:30 - 15:00